Működési elveink

Egy iskola, végtelen kilátással a nagyvilágra.

Szabadon élni és felnőni, az egyes gyermek által megformált egyéni igényekre, érdeklődésre és képességekre összpontosítva – ez a Clonlara School létezésének alapja.

A tanulás mindenütt jelen van
Tiszteljük a gyermeket
Segítünk a tanulási folyamat tervezésében és dokumentálásában
Befogadók vagyunk
A tanulmányokról nyilvántartást vezetünk és bizonyítványt adunk

Tudj meg többet!

Teljes Tanulási Kör

Hisszük, hogy a tanulás a kíváncsisággal kezdődik.
A Teljes Tanulási Kör egy tudományos kutatásokon alapuló módszer. Arra ösztönzi a diákokat, hogy tegyenek fel kérdéseket és találjanak válaszokat a figyelmüket felkeltő tudományterületeken. Kézzelfogható keretet biztosít, minden diákot képessé tesz arra, hogy kezébe vegye a saját tanulási folyamatát. Bármely életkorban, tanulási stílustól és egyéb különbségektől függetlenül alkalmazható.

Tudj meg többet!

Off-Campus Program

Szeretnél egy olyan tanulási programban részt venni, amely földrajzi helytől független, illeszkedik a család igényeihez, tiszteletben tartja és egyénre szabottan támogatja a tanuló kíváncsiságát, érdeklődését, erősségeit és tehetségét, ugyanakkor teljeskörűen dokumentált és érettségi bizonyítványt is szerezhetsz?
Erről szól a Clonlara Off-Campus Programja.

Tudj meg többet!

Beiratkozási információk

Beiratkozás előtt érdemes részletesen megismerkedni a program működésével, körülményeivel, a tanulmányi és nem tanulmányi jellegű követelményekkel, az érettségi feltételekkel.
Programunk munkatársai készséggel állnak rendelkezésre.
A „Beiratkozás” menüpont előzetes tájékoztatással szolgál a beiratkozás lépéseiről, a tandíjakról, és az érettségi követelményekről.

Tudj meg többet! 

Küldetésünk

A Clonlara School küldetése olyan programokat és szolgáltatásokat nyújtani, melyek figyelembe veszik és támogatják a tanuló kíváncsiságát, érdeklődését, erősségeit és tehetségét, amelyek a tanulási élmény alapját jelentik.

Filozófiánk

A Clonlara School filozófiája szerint az iskola feladata képessé tenni a diákot rá, hogy céltudatosan és lelkesedéssel vegyen részt saját tanulásában. Hisszük, hogy a tanulás a kíváncsisággal kezdődik. Tapasztaltuk, hogy amennyiben a kreativitást támogató szabad környezetet biztosítunk, beigazolódik a feltevésünk, miszerint a gyermek az érdeklődését követve tanul a legjobban.  Ha az érdeklődése vezérli a tevékenységét, az nagyobb lelkesedést, erősebb motivációt és mélyebb tanulásélményt eredményez.
A Clonlara School szerint a világ az osztálytermünk, és a tanulási környezet a tanulási folyamat szerves része. Hisszük, hogy az iskolának meg kell engednie, hogy a diákjai részt vegyenek  a tanulási tervük kidolgozásában és megvalósításában. Hisszük, hogy a tárgyi tudás megszerzése és a képességek elsajátítása nem korlátozódik bizonyos helyszínekre; történhet iskolában vagy máshol is. Tanítási módszerünk a tanulás élethosszig tartó szeretetét eredményezi.
Tanulóink növekedése minden szempontból – fizikai, lelki, szellemi és pszichológiai síkon is – figyelmet érdemel.