Tandíj és egyéb költségek

Clonlara magyar nyelvű off-campus program 2019/2020-as tanév

Ezúton tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy a beiratkozás a 2019/2020-as tanévre megnyílt.


Regisztrációs díj
(egy tanévre):
Első diák: 75 EUR
Minden további diák: 25 EUR

Tandíj
(egy tanévre*):
Óvodától** 8. osztályig: 515 EUR
Középiskola (9.-12. osztály): 735 EUR
Érettségi éve az előző évben is Clonlarás diák számára: 860 EUR
Végzős évfolyamra újonnan iratkozó***: 1.595 EUR

Családi kedvezmény
A harmadik beiratkozott gyermektől 30% családi kedvezmény vehető igénybe a harmadik és minden további gyermek tandíjából. Háromnál több gyermek beiratkozása esetén az életkora alapján legfiatalabb gyermek(ek) tandíjából biztosítjuk a kedvezményt, az esetleges eltérő beiratkozási sorrendtől függetlenül.

Részletfizetés kizárólag a tandíj összegre vonatkozóan maximum 6 részletben lehetséges, ebben az esetben minden egyes részlethez 5 EUR kezelési költség hozzáadódik. A tandíj utolsó részletének fizetési határideje 2020. március 31.

*A tandíj egy teljes tanévre szól, tanév közbeni beiratkozáskor is a teljes összeg fizetendő.
**Programunkban a beiratkozás 5 éves kortól lehetséges.
***Ez a díj olyan középiskolai tanulókra vonatkozik, akik az előző tanévben nem voltak programunk tanulói és beiratkozásuk első évében érettségit szeretnének tenni. Ennek részletes feltételeivel kapcsolatban vedd fel velünk a kapcsolatot! Fontos beiratkozási határidő! Amennyiben egy tanuló az érettségije tanévében iratkozik be a Clonlara programba, azt a tanév szeptember 30-ig meg kell tennie, későbbi beiratkozás esetén az adott tanévben nem tehet érettségit. 

A tandíj magában foglalja:

  • Tanulókísérői támogatás tanulási kérdésekben
  • A Clonlara Általános Iskolai és/vagy Középiskolai Útmutatója
  • Hivatalos amerikai magániskolai nyilvántartás, dokumentáció és bizonyítvány
  • Amerikai, nemzetközi akkreditációval rendelkező érettségi bizonyítvány a Clonlara érettségi követelményeinek teljesítésekor
  • Hozzáférés a Clonlara felhasználói felületéhez – honlapunkon online kitöltheti nyomtatványainkat, a középiskolai diákok nyomon követhetik kreditnyilvántartásukat

Adminisztrációs díjak

  • Késedelmi díj: 15 EUR dokumentumonként
  • Apostille díj: 75 EUR dokumentumonként, amelyre kérelmezik Michigan állam apostille tanúsítványát. Ilyenek lehetnek a bizonyítvány, érettségi bizonyítvány vagy középiskolai kreditnyilvántartás.

Clonlara magyar nyelvű off-campus program 2018/2019-es tanév Részletek

Kilépés a programunkból


Vállalásaink
A beiratkozási folyamat során megteszünk mindent, hogy az érdeklődő családokat körültekintően és részletesen tájékoztassuk programunk működéséről, vállalásairól és arról, hogyan működünk együtt velük. Amennyiben egy család a beiratkozás után úgy dönt mégis úgy, hogy a program nem felel meg igényeinek,  a befizetett tandíj visszatérítését az alábbi feltételekkel kérelmezheti.

Újrairatkozók kilépése
A tandíj nem visszatéríthető abban az esetben, ha a diák az előző tanévben is az off-campus program beiratkozott tanulója volt.

Új beiratkozók kilépése
Új beiratkozónak számít mindenki, aki az előző tanévben nem volt iskolánk tanulója.
Megértjük, hogy az új beiratkozóknak időre van szükségük, hogy átlássák, mit jelent egy saját tanterv és tanulási terv kialakítása, hiszen ez teljesen új tapasztalat lehet számukra. Az újak számára időt biztosítunk a Clonlara Oktatási Útmutatók megismerésére és a konzultációra tanulókísérőjükkel.
Az új beiratkozóknak lehetőségük van a visszalépésre a beiratkozástól számított 45 napon belül, vagy a tanév első napjáig, amelyik a két dátum közül későbbre esik.
A tandíj egy része visszatéríthető, az azon kívül fizetett egyéb díjak és költségek nem visszatéríthetők. Ide értve, de nem kizárólag a regisztrációs díjat, az érettségi díjat stb.

Kiküldött anyagok visszaküldése
A programból kilépő családoknak a tandíj-visszatérítés előtt vissza kell küldeniük a Clonlara Oktatási Útmutatót és a diákigazolvány(oka)t.


A tandíj visszatérítésének szabályai

Amennyiben a teljes tandíjat befizették – és hivatalosan a fent megszabott időkereten belül visszalépnek, a teljes tandíj 75%-át visszatérítjük. A tandíjon kívül fizetett egyéb díjak nem visszatéríthetők.

Amennyiben a részletfizetést választották – és hivatalosan a fent megszabott időkereten belül visszalépnek, a pontos visszatérítéssel kapcsolatban elszámolást küldünk. A Clonlara törli és/vagy visszautalja a további részletekre felszámított költséget. A tandíjon kívül fizetett egyéb díjak nem visszatéríthetők.

A visszatérítés módja ugyanaz lesz, mint a befizetés módja volt. Kérjük vegyék figyelembe, hogy a visszatérítés feldolgozása 2 hetet is igénybe vehet.


A kilépés menete
A beiratkozástól való visszalépést írásban kell megtenni (e-mail vagy levél), a beiratkozás ügyintézőjénél.
Javasoljuk, hogy bejelentésük megérkezéséről mindenképpen bizonyosodjanak meg.
Postai kézbesítés esetén a bélyegző dátumának a beiratkozástól számított 45 naptári napon belülinek vagy a tanév első napja előttinek kell lennie, amelyik a két dátum közül későbbre esik. A hétvégék és ünnepnapok is beleszámítanak.