Tanulókísérőink

Elkötelezett szakemberek

A Clonlara tanulókísérői jól tájékozottak, tapasztaltak, az iskola filozófiája és küldetése iránt elkötelezettek, és készek támogatni a különböző oktatási filozófiákat, amelyeket a családok vallanak. Tanulókísérőink olyan ajánlásokat tesznek a családoknak, amelyek a tanuló egyéni céljainak elérését segítik.

Tanulókísérőink tanárok, akik ismerik az egyes évfolyamokhoz tartozó tudásszintet és követelményeket. Támogatják azon diákokat, akik az NCAA vagy a Michigan Merit szabványokat szeretnék követni, azokat, akik saját államuk vagy országuk javasolt tanmenetével akarnak haladni és azon családokat is, akik a tanulást nem szeretnék az évfolyamhoz igazítani. A diákokat arra ösztönzik, hogy saját tempójukban tanuljanak, és olyan mélyre menjenek, amennyire csak tudnak, az évfolyami szintek korlátai nélkül.

Az egyes tanulókísérők a csapatban a saját szakértelmüket hozzák a Clonlarába: rendelkezünk campuson kívüli oktatási tapasztalattal, kisiskolai tapasztalattal, nagy állami iskolai tapasztalattal, és magániskolai tapasztalattal. Tanulókísérőink ismerik a tehetséges diákok igényeit és a tanulási nehézségekkel küzdőkét, valamint a tehetséges fogyatékos diákok igényeit is.

Tanulókísérőink egy lelkes, profi csapatot alkotnak, akik külön vagy közösen megtalálják a módját annak, hogy támogassák a diákokat és partnerek legyenek a szülőknek a tanulási folyamat irányításában. Tanulókísérőink egy nagyobb céljuk érdekében csatlakoznak a Clonlarához, azért, hogy fejlődjenek mint pedagógusok. Sokan közülük úgy találják, hogy a munka az önállóan gondolkodó és cselekvő campuson kívül tanuló családokkal nagyon hálás, és maradnak nálunk hosszú távon. Néhányan közülük végül vissza akarnak térni a közvetlen a gyerekekkel való munkához, saját oktatási központot nyitnak, elindítanak egy tanulóközösséget, vagy visszamennek az osztályterembe.

Útmutatás a tanulási folyamatban

Tanulókísérőink csapata segíti a szülőket és diákokat:

  • Egy tanulási tervet hoznak létre, amely illeszkedik a diák tehetségéhez, érdeklődéséhez, tanulási stílusához és céljaihoz.

  • Megközelítési módokat javasolnak minden tantárgyhoz, hogy azok tanulása vonzó, szórakoztató és termékeny legyen.

  • Olyan tanulási forrásokat javasolnak, amelyek a legjobban működnek a diák számára.

  • Nyomon követik a diák haládását a célok irányába — elsősorban az érettéségi felé.

Megjegyzés - a Clonlara tanulókísérői nem nyújtanak közvetlen oktatást semmilyen tantárgyban. A Clonlara diákjai nagyon sokféleképpen jutnak oktatáshoz — szülőktől és mentoroktól, tanulóközösségekben, az önállóan irányított tanulásban, online tanfolyamokon, gyakornoki programokon, kétéves főiskolákon (community college), és még sorolhatnánk.

Folyamatos támogatás

  • A tanulókísérő elérhető telefonon, faxon és e-mailen, vagy ha a térségében él, megbeszélhet személyes találkozókat is vele.

  • A rendszeresen ütemezett egyeztetéseken kívül tanulókísérőink szívesen válaszolnak kérdéseire, amikor azok felmerülnek.

Hírek, események

További információra van szüksége?

Figyelmébe ajánljuk a programról írt rövid ismertetőt vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.

A Clonlara koncepciójának köszönhetően még a tanulásért kevésbé lelkesedő diákok is elkötelezett, motivált tanulókká válnak!

A Clonlara a diákok és családjuk rendelkezésére áll mindenféle igényt kiszolgálva a társadalmi sokféleség jegyében; többek között faji, etnikai, nemi, szexuális irányultságbeli, vallási, korbéli, családi állapotbéli vagy anyanyelvi különbségektől és speciális nevelési igényektől függetlenül.

Ai NCPSA MSA-CESS