Általános iskolai program — 8. osztályig

Nyitott és elfogadó

Mindenféle hátterű és meggyőződésű család és diák számára nyújtjuk szolgáltatásunkat. A családok, akikkel együtt dolgozunk:

  • kezdő campuson kívül tanuló családok

  • tapasztalt campuson kívül tanuló családok

  • az „unschooling” irányzat elkötelezett képviselői

  • tanulóközösségek és egyesületek tagjai

A tanulás mindig öröm kell, hogy legyen! Különös jelentősége van ennek az első években, amikor a gyerekek kezdik megismerni önmagukat és a világot. Programunkban az általános iskolás korú gyerekek:

  • tanulásukat saját érdeklődésük mentén szervezik meg és az erősségeikre építenek

  • felfedezik az egész világot: a világ az osztálytermük

  • megtanulnak kritikusan gondolkodni és eközben képességeiket folyamatosan fejlesztik

  • olyan módon tanulják meg az írás, az olvasás és a számolás alapkészségét, ami számukra logikus, erős alapokat teremtve így a sikeres továbbtanuláshoz

Tanulókísérő szolgáltatás

A Clonlara programja lehetővé teszi, hogy a szülők szabadon megszervezzék gyermekeik oktatását a szigorúan strukturált óratervektől kezdve a szabad, felfedezésre építő modellig. A szülőknek vannak elképzeléseik és ők ismerik gyermekeiket a legjobban. Hiszünk a család illetve a gyerek által megtervezett tanulásban.

Minden diák számára kijelölünk egy Clonlara tanulókísérőt. A szülő szorosan együttműködik vele egy olyan tanulási terv kidolgozása érdekében, amely illik gyermeke érdeklődéséhez, tanulási stílusához, képességeihez, illetve céljaihoz. A Clonlara tanulókísérő személyre szabott forrásanyag javaslatokat tesz minden gyerek esetében.

A szülő figyelemmel kíséri gyermeke tanulási folyamatát, amelyről évente két hivatalos beszámolót küld a Clonlara felé. Ezek a beszámolók a gyermekkel kapcsolatos nyilvántartási anyagokhoz kerülnek, amelyek alapján kérésre bizonyítvány is kiállítható.

A beiratkozott családok megkapják az Általános Iskolai Oktatási Útmutatót. A Clonlara tanulókísérők fel tudják világosítani a szülőket az egyes évfolyamokhoz tartozó tudásszintekről és követelményekről, amennyiben azok tudni szeretnék, hogyan halad gyermekük a hasonló korú gyerekekhez képest.

Szabadon választott online tanfolyamok

A Clonlaránál kedvezményes áron elérhető számos web alapú oktatóprogram.

Bizonyítványok

A Clonlara a diák iskolai eredményeiről hivatalos dokumentációt tud kiadni más iskoláknak, felsőoktatási intézményeknek, illetve munkáltatóknak. Azon diákok számára, akik megfelelnek az érettségi követelményeinknek, akkreditált bizonyítványt állítunk ki.

Akkreditált program

A Campuson Kívüli Program akkreditációt szerzett az Accreditation International (Ai), Middle States Association of Colleges and Schools (MSA-CESS) és a National Council for Private School Accreditation (NCPSA) szervezeteknél. (Korábbi nevén North Central Association Commission on Accreditation and School Improvement - Észak-Közép Egyesült Államok Iskoláinak Szövetsége Akkreditációs és Iskolafejlesztő Bizottsága).

Könnyű iskolaváltás

A Clonlara programja lehetővé teszi az általános iskolai diákoknak, hogy könnyen válthassanak iskolát, amennyiben szeretnének valamely közoktatási intézménybe beiratkozni.

Tandíj

A tandíj magában foglalja a folyamatos tanulókísérői szolgáltatást, a Clonlara Általános Iskolai Oktatási Útmutatót, a hivatalos bizonyítványok kiállítását, és kedvezményeket különböző webes oktatóprogramokhoz.

Hírek, események

További információra van szüksége?

Figyelmébe ajánljuk a programról írt rövid ismertetőt vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.

A Clonlara koncepciójának köszönhetően még a tanulásért kevésbé lelkesedő diákok is elkötelezett, motivált tanulókká válnak!

A Clonlara a diákok és családjuk rendelkezésére áll mindenféle igényt kiszolgálva a társadalmi sokféleség jegyében; többek között faji, etnikai, nemi, szexuális irányultságbeli, vallási, korbéli, családi állapotbéli vagy anyanyelvi különbségektől és speciális nevelési igényektől függetlenül.

Ai NCPSA MSA-CESS