Középiskolai program — 9-12. osztályok

A Clonlara diákok olyan módszerekkel tanulnak, amelyek igénybe veszik minden érzéküket, így teljes emberként, nem csak intellektuálisan inspirálják őket a tanulásban. Diákjaink valódi választásokkal szembesülnek, amikor eldöntik, hogy merre indulnak az önálló tanulás illetve az önképzés útján. Az érettségihez szükséges krediteket a következő formában szerezhetik meg:

  • Érdeklődésüket és lelkesedésüket követve a művészetekben, sportban, természettudományokban, illetve bármi egyéb területen szerzett tudással

  • Utazások, múzeumlátogatások során szerzett ismeretekkel, önkéntes és gyakornoki munkával

  • Olvasással, írással, rajzolással, formatervezéssel és projekttervezéssel

  • Online kurzusok elvégzésével, tanulóközösségekben illetve kétéves főiskolákon (community college) végzett tanulmányokkal

Szolgáltatásainkkal mindenféle hátterű és elköteleződésű családnak rendelkezésére állunk. Támogatjuk azokat, akik még újak a campuson kívüli tanulásban, illetve akik már sokéves tapasztalattal rendelkeznek, az “unschooling” irányzat elkötelezett tagjait, és a különböző közösségekhez és egyesületekhez tartozókat.

Diákjaink sokfélék. Várjuk azokat, akik kiemelkedően teljesítenek és elmélyült tudást akarnak szerezni egy vagy több tantárgyban illetve témakörben, de azokat is, akik a hagyományos iskolákban tanulmányaikkal vagy érzelmileg problémákkal küzdenek. Várjuk azokat, akik továbbtanulni készülnek, de azokat is, akik szeretnének mielőbb munkába állni, részt venni a családi vállakozásban, az előadóművészetekben érvényesülni, vagy bármely más úton elindulni az érettségi megszerzése után.

A program ötvözi a rugalmasságot és a szabadságot a tanulókísérők útmutatásával és a strukturált tanulással, partnerré téve így a tanulókat céljaik elérésében.

Tandíj és egyéb költségek A tandíj tartalmazza a folyamatos tanulókísérő szolgáltatást, a Clonlara Oktatási Útmutatót, kedvezményeket online tanfolyamokhoz, és hozzáférést a Clonlara felhasználói felületéhez (Clonlara Commons).

Érettségi követelmények - A Clonlara akkreditált érettségijéhez szükséges tanulmányi és egyéb követelmények.

Főiskolai felvételek - Az oldalon jobbra lent a pluszjelt használva kinyílik és megtekinthető a neves főiskolák és egyetemek listája, amelyekbe tanulóink felvételt nyertek. A Clonlara rendelkezik amerikai Főiskolai Felvételi Bizottsági kóddal, mely lehetővé teszi diákjainknak, hogy igény szerint elvégezzék a következő vizsgákat: SAT, SAT Reasoning Test, SAT Subject Tests, AP, CLEP, és az ACT.

Tanulókísérőink - Tanulókísérőink tapasztalt szakemberek, akik támogatást nyújtanak és segítenek koordinálni diákjaink tanulási folyamatát.

Online tanfolyamok - A Clonlara Off-Campus programjába beiratkozott diákok külön térítés ellenében angol nyelvű online kurzusokat is igénybe vehetnek.

Hírek, események

További információra van szüksége?

Figyelmébe ajánljuk a programról írt rövid ismertetőt vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.

A Clonlara koncepciójának köszönhetően még a tanulásért kevésbé lelkesedő diákok is elkötelezett, motivált tanulókká válnak!

A Clonlara a diákok és családjuk rendelkezésére áll mindenféle igényt kiszolgálva a társadalmi sokféleség jegyében; többek között faji, etnikai, nemi, szexuális irányultságbeli, vallási, korbéli, családi állapotbéli vagy anyanyelvi különbségektől és speciális nevelési igényektől függetlenül.

Ai NCPSA MSA-CESS