Miért válasszuk a Clonlarát?

Tiszteljük a gyermeket

Úgy gondoljuk, hogy a gyermek oktatását a gyermek saját érdeklődése, képességei, tanulási stílusai és céljai kell, hogy meghatározzák. Növekedése minden szempontból — fizikai, szellemi és lelki síkon is — figyelmet érdemel.

Nálunk a diákok döntenek, így önállóságra ösztönözzük őket

A mi diákjaink kezükbe veszik a saját oktatásukat. A Clonlara programját úgy alkottuk meg, hogy nincs előre kidolgozott tanterv. Helyette diákjainknak megvan a rugalmasságuk és szabadságuk, hogy eldöntsék HOGYAN tanulnak — úgy, hogy az megfeleljen nekik. Nincsenek meghatározott tankönyvekhez vagy online tanfolyamokhoz kötve.

Bízunk a szülőkben és a diákokban és támogatjuk őket

A szülők és diákok dokumentálják oktatási tevékenységeiket, kiválasztják azon módszereket, amikkel osztályozzák és ahogyan mérik az előrehaladást. Megküldik erről a jelentést (az általános iskolai programban), vagy a kreditpont igénylő lapot (a középiskolai programban), hogy a tanulókísérő és a tanulmányi nyilvántartás vezető átnézze és jóváhagyja azt.

Segítünk az oktatási folyamat tervezésében

A Clonlara tanulókísérők szorosan együttműködnek a diákokkal és szülőkkel, hogy olyan oktatási tervet hozzanak létre, amely az egyedi igényeiket kielégíti. Együttműködünk abban, hogy kiválasszuk a tantárgyakat, a tanulási módszereket, az oktatási anyagokat, forráshelyeket, és így tovább. Ehhez idő, türelem és odaadás kell — de a végeredmény megéri a fáradságot!

Befogadóak vagyunk

Mindenféle családnak rendelkezésére állunk, bármilyen módon és bármilyen okból tanulnak otthon. Elfogadjuk a család döntéseit és partnerei leszünk az általuk választott úton.

A tanulmányokról hivatalos nyilvántartást vezetünk és bizonyítványt adunk

A Clonlara hivatalos nyilvántartást vezet a diákok tanulmányairól, bizonyítványokat biztosít más iskolák, főiskolák és munkáltatók részére. A középiskolai diákok, akik megfelelnek követelményeinknek, akkreditált érettségi bizonyítványt kapnak.

Non-profit iskola vagyunk, több, mint 40 év tapasztalattal

Eddig több, mint 40.000 diák élvezhette a Clonlara Campuson Kívüli Program előnyeit. A Clonlara Iskolát Pat Montgomery PhD alapította 1967-ben, aki elismert szószólója az alternatív és a campuson kívüli oktatásnak.

Hírek, események

További információra van szüksége?

Figyelmébe ajánljuk a programról írt rövid ismertetőt vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.

A Clonlara koncepciójának köszönhetően még a tanulásért kevésbé lelkesedő diákok is elkötelezett, motivált tanulókká válnak!

A Clonlara a diákok és családjuk rendelkezésére áll mindenféle igényt kiszolgálva a társadalmi sokféleség jegyében; többek között faji, etnikai, nemi, szexuális irányultságbeli, vallási, korbéli, családi állapotbéli vagy anyanyelvi különbségektől és speciális nevelési igényektől függetlenül.

Ai NCPSA MSA-CESS